Harta județelor în care purtatul măștii în spațiile deschise este OBLIGATORIE!

Tot mai multe autorități locale, în special în județele care se confruntă cu focare de infecție cu coronavirus, iau decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise aglomerate. 

Iașul este cel mai recent județ în care decizia ca masca să fie obligatorie în spațiile deschise a fost luată joi seară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Decizia CJSU vine după ce, joi, 20 iulie, la Iași, au fost confirmate 45 de cazuri, iar miercuri, 26.

Publicitate

Galațiul este un alt exemplu în acest sens. Este județul despre care s-a spus că riscă să devină „noua Suceavă a României”, în special din cauza situației critice care se înregistrează la Spitalul Județean, unde peste 180 de angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2

Și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august, ora 6:00.

Și județul Argeș a impus noi restricții, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun. O parte dintre restricții au intrat în vigoare de miercuri, iar polițiștii au fost trimiși în stradă, să le amintească oamenilor că trebuie să respecte noi reguli.

Masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa a declarat la Digi24 că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare. „Am decis purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise aglomerate, cum sunt târguri, piețe agroalimentare, ștranduri, piscine, gări și autogări, unde distanțarea nu poate fi respectată”, a declarat miercuri pentru Mediafax prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea.

În afară de acestea, purtarea măștii este obligatoriu în spațiile publice deschise și în județele Constanța, Prahova și Buzău.

Masca ar putea deveni obligatorie și în Centrul Vechi al Capitalei. O decizie finală va fi luată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care va fi convocat luni.

Masca devine obligatorie și în spații deschise, dacă riscul de infectare cu noul coronavirus este mare, iar pe plajă este voie doar la distanță de 2 metri, a anunțat, marți seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Noaptea nu se mai face comerț și se închid și sălile de jocuri de noroc, potrivit noilor reguli.

Criticat pentru discriminarea cuplurilor necăsătorite care merg la plajă și pentru interzicerea dansului în localurile publice, Guvernul ar urma să modifice însă măsurile adoptate marți seara pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Publicitate