Iar au greșit! Declarația pe care o vor semna părinții elevilor a fost concepută eronat

Parcă e un făcut, ca declarațiile pe care românii trebuie să le completeze în starea de urgență/alertă să fie concepute greșit de căre autorități.

Același lucru s-a întâmplat și cu ultima declarație pe care trebuie să o completeze părinții copiilor care merg la școală. Documentul prevede: „Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate.”

Publicitate
În documentul publicat de Ministerul Sănătății se precizează că declarația se completează „cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii”. Doar că trimiterea este una greșită.

Articolul 292 se referea la falsul în declarații în vechiul Cod penal, care nu mai este în vigoare de peste 6 ani. În Noul Cod Penal, articolul 292 se referă la cumpărarea de influență, iar falsul în declarații se găsește la articolul 326.

Ce vor atesta părinții prin această declarație:

Faptul că în ultimele 14 zile:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc)
Publicitate