Iar suntem luați pe nepregătite? Pacienți COVID ținuți pe holurile spitalelor, în condiții deplorabile

La Spitalul Județean din Ploieşti situația este disperată. Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19, anunță Digi24.

Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. Unii dintre ei așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile.

Publicitate

Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor. Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă.

Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădeaAici ar trebui să dorm cu capul, se cunoaște scândura, aici o altă scândură.

Totul deplorabil! Faianța pică de pe pereți, aici este deja picată, aici ar trebui să dorm eu și în punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”.

Această mărturie îi aparține unei paciente care a așteptat câteva ore pe scaun la UPU Ploiești pentru a primi rezultatul testului de coronavirus. Sunt cazuri și mai rele: alții ar fi stat chiar și două-trei zile pe hol. În ultima săptămână, unitatea a fost complet depășită de situație – o recunosc chiar medicii, informează sursa citată. 

Violeta Tănase, UPU Ploiești: Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtpomatgologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi aici.

Publicitate