ILEGALITĂȚI la primăria Piatra-Neamț! Noul primar și-a impus viceprimarii prin încălcarea legii

Se pare că noul primar al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea (PNL), calcă pe urmele fostului edil în ceea ce privește ilegalitățile de la primăria pietreană.

Fostul primar, Dragoș Chitic, a fost condamnat în primă instanță pentru corupție, în urma unor ilegalități cu terenuri din municipiu, iar acum se află cu procesul la ICCJ.

Actualul primar, liberalul Andrei Carabelea, a promovat două proiecte de hotărâre de Consiliu Local prin care alianța PNP-USR-PLUS-ProRomânia și-a pus viceprimarii ilegal, cu încălcarea legii, fapt sesizat de către prefectul de Neamț, George Lazăr.

Viceprimarul Alin Lehăduș (PRO România) își va pierde funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamației pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț, informează stiri-neamt.ro.

Prefectul de Neamț a dat dreptate celor de la PSD și a declarat, astăzi, că Instituția Prefectului a inițiat procedura prealabilă împotriva hotărârii de CL prin care s-a ales viceprimarul Lehăduș.

Potrivit prefectului, Liviu Harbuz, consilierul care a votat pentru ambii viceprimari, nu putea reveni asupra demisiei. (vezi articol AICI)

Astfel, PSD a înfrânt alianța PNL – USR – PRO România, constituită la nivelul municipiului Piatra-Neamț, alianță care l-a impus pe Alin Lehăduș în funcția de viceprimar la sfârșitul anului trecut și pe Marius Irimia pe 19 februarie 2021.

În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra Neamț se va supune la vot un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii din 21 decembrie 2020 prin care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar.

Prefectul a anunțat că există posibilitatea, din punct de vedere legal și analizând similitudinile, ca decizia să fie aceeași și în cazul alegerii celui de-al doilea viceprimar.

Deși este proaspăt ales în funcție, tânărul Andrei Carabelea începe să fie tot mai contestat din pricina unor decizii care au dat naștere la multe dezbateri în municipiu.

În cele aproape 5 luni de activitate, a închis pârtia de schi din oraș, a propus desființarea grădinei zoologice, iar în câteva luni 6-700 de proprietari ai locurilor de parcare vor rămâne fără acestea, în urma implementării unui proiect european destul de discutabil dacă este să ne gândim la nevoile reale ale comunității locale.