Imaginea care a șocat o lume întreagă: preoții ruși au sfințit racheta ucigașă ”Satan 2”!

Imaginile care au devenit virale în care un sobor de preoți ortodocși ruși sfințesc celebra racheta „Satan 2”, lansată cu mare fast de Putin în urmă cu câteva zile, au șocat o lume întreagă.

Asta deși, recent, o comisie a Bisericii Ortodoxe Ruse afirmase ca preoții ruși să nu mai organizeze slujbe de sfințire pentru armele de distrugere în masă, dar și alte arme de mare calibru.

În tradiția ortodoxă rusă, un preot poate da o binecuvântare unui credincios sau poate binecuvânta o casă sau un vapor. Cu toate acestea, în ultimii ani, preoții au fost invitați să rostească o rugăciune și să stropească cu apă sfințită cele mai noi tipuri de sisteme de armament din Rusia, provocând indignare printre unii membri ai bisericii care se opun practicii.

Reamintim faptul că, recent, au apărut imagini cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”, cunoscută sub denumirea de „Satan 2”. După lansare, Putin a avertizat Occidentul spunând că racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia.

„Această armă cu adevărat unică va întări potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și le va da de gândit celor care încearcă să ne amenințe țara.”, a spus Putin.

Racheta cu rază lungă de acțiune este în dezvoltare încă din anii 2000. Aceasta urmează să înlocuiască rachetele mai vechi dezvoltate în anii 1970. Aceasta poate transporta până la 16 focoase nucleare, iar rușii susțin că ar putea distruge o suprafață de mărimea Franței.

sursa: ziarobiectiv.ro