Imagini scandaloase! Un câine a fost scos la plimbare, legat de cârligul de la mașină

O filmare în care apare un câine legat de cârligul unui mașini aflate în mers în localitatea Rășinari, județul Sibiu, a apărut luni pe grupul de Facebook „113” Poliția Animalelor și a stârni reacții puternice de revoltă, relatează publicația locală Turnul Sfatului.

Persoana care a postat pe Facebook filmarea a declarat că a făcut sesizare la poliție. „A fost făcută sesizare prin petiție direct pe site-ul IPJ imediat ce am văzut fapta.

Pentru siguranța mea și a celor din mașină, am considerat să NU opresc mașina și să confrunt individul pentru că era agresiv verbal și nu știu ce intenții ar fi avut. Am fost contactat de comisarul șef din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, am oferit din nou filmarea”, relatează persoana identificată doar ca G.S., potrivit publicației locale de Sibiu.

Postarea a stârnit numeroase reacții acide la adresa șoferului surprins în filmare, fiind distribuită de peste 800 de ori în 24 de ore. Cazurile de rele tratamente aplicate animalelor sunt un fenomen cu care România se confruntă tot mai des. În februarie, Poliția Gorj a deschis un dosar penal după ce mai mulți câini au fost uciși și aruncați într-o pădure din Gorj.