Imagini stranii cu sute de oi care s-au plimbat în cerc timp de 12 zile la rând! – VIDEO

Sute de oi s-au plimbat ciudat în cerc, timp de 12 zile la rând, în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei, fiind filmate de camerele de supraveghere de la ferma în care erau crescute, scrie Daily Mail, conform Libertatea.ro.

Comportamentul bizar, surprins în imagini, arată turma care mărșăluiește continuu în sensul acelor de ceasornic, într-un cerc aproape perfect, în curtea fermei. Alte oi pot fi văzute privind din exterior rotația, în timp ce altele stau nemișcate în centrul cercului.

Videoclipul a fost postat miercuri pe Twitter de cotidianul chinez People’s Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister. Proprietara oilor, identificată drept doamna Miao, a susținut că spectacolul a început cu câteva oi, înainte ca întreaga turmă să se alăture.

Deși la fermă există 34 de țarcuri, doar oile din unul dintre țarcuri, cel cu numărul 13, au procedat astfel. Totul a început pe 4 noiembrie. Unii au speculat că comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză, cunoscută și sub denumirea de „boala rotunjită”.

Boala face ca unele animale să pară dezorientate și să înceapă să se rotească. Listerioza poate inflama o parte a creierului și poate face ca oile să se comporte într-un mod ciudat. În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a furajelor stricate sau de calitate scăzută, conform Manualului Merck.

La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.