Imagini uluitoare cu „apartamentele-sicriu” din Hong Kong. Cum locuiesc oamenii în 2 metri pătraţi

Hong Kong se află în plină criză a locuințelor. Pe măsură ce prețurile încep să crească și oraşul devine mai dens, unii au recurs la traiul locuinţe minuscule.

Din 2012, fotograful Benny Lam documentează situația locuințelor din Hong Kong, devenite cunoscute sub numele de „apartamente – sicriu” sau „cabine coşciug”.

Publicitate

În astfel de apartamente, baia şi bucătăria se află în acelaşi loc, iar spaţiul este de aproape 2 metri pătraţi, informează observatornews.ro.

Hong Kong este orizontul plin de zgârie-nori ale companiilor care fac din oraș unul dintre cele mai importante centre financiare din lume. Totuși, în spatele fațadei pline de farmec, aproximativ 200.000 de oameni, inclusiv 40.000 de copii, locuiesc în spații de dimensiuni cuprinse între 2 și 9 metri pătrați.

Cu o populație de aproape 7,5 milioane de locuitori și aproape nici un teren dezvoltabil rămas, piața imobiliară din Hong Kong a crescut, devenind cea mai scumpă din lume. Impulsați de chiriile în creștere, zeci de mii de oameni nu au altă opțiune decât să locuiască în „cutii” de mici dimensiuni, în unități subdivizate în care se îmbină bucătăria și toaleta, iar spaţiul de dormit ţine loc şi pentru şifonier, comodă de televizor,spaţiu de depozitare, etc.

Locatarii, care au vârste și sexe diferite, nu își pot permite un apartament de mici dimensiuni, ceea ce totuşi le-ar oferi mai mult spaţiu pentru a sta chiar şi în picioare.

Fotografiile realizate de Benny Lam evidențiază realitatea crizei din Hong Kong, în privinţa sărăciei şi supraaglomerării, unde zeci de mii de oameni trăiesc în spaţii înguste, deoarece nu își pot permite locuinţe mai spaţioase.

Estimativ, 200.000 de persoane din Hong Kong trăiesc în apartamente-sicriu, potrivit Societății pentru Organizația Comunitară (SoCO), un ONG care luptă pentru schimbări politice și standarde de viață decente în oraș.

După patru ani de vizite în peste 100 de apartamente subdivizate în cartierul vechi al orașului, Lam era obișnuit cu casele de 2 metri pătrați, placate cu lemn, cunoscute sub numele de „apartamente – sicriu”. În timp ce fotografia o încăpere ușor mai mare decât de obicei, Lam chiar i-a spus locatarului în mod involuntar: „Ai un sicriu mai mare!”

Publicitate