Impotență politică. PNL nu se bate cu PSD. Vrea doar să le ia primarii

Liberalii, deși au în sondaje cel mai bun scor din ultimii 30 de ani, au președinte și guvernează singuri România, dau dovadă de o mare impotență politică.

Ținta unor lideri locali ai PNL este de a aduce in sânul liberal cat mai multi primari de la PSD. E un fel de întrecere socialistă in PNL. Care aduce mai mulți pesediști.

Publicitate

Să aduci primari de la PSD pentru a câștiga alegerile locale, asta este definiția impotenței în politică.

Și asta fix la un an de când Rareș Bogdan spunea „ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Nu au ce căuta în PNL!”, iar Ludovic Orban confirma acest lucru spunând „PNL a fost, este și va fi întotdeauna împotriva traseismului politic”.

Nu doar că s-au șters la dos liberalii cu acea decizie oficială de a nu primi primari PSD, dar chiar Orban a convocat, zilele trecute, la Palatul Victoria, o garnitură de vreo 19 primari PSD din Teleorman pentru a-i convinge să treacă la PNL.

Liberalii nu vor să câștige bătălia electorală pe câmpul de luptă, cum ar fi corect și cinstit, ci cumpără la bucată social democrați. E mai simplu și mai ieftin de a păcăli electoratul. Asta da, bărbăție politică!

 

De la PSD nu aveam așteptări. Dar de la PNL, de la cei care au trâmbițat sus și tare că nu vor fi ca pesedistii și vor face altfel de politică atunci când ajung la putere, electoratul avea alte așteptări.

Și apoi, liberalii și-au sacrificat propriile organizații locale în schimbul înmatriculării primarilor PSD.

În organizațiile predate la cheie pesediștilor, liberalii încă mai au oameni care poartă pe față cicatrici din războaiele cu PSD. Care sunt umiliți de primarii social democrați pe care acum liberalii îi divinizează și le oferă toată atenția.

Este umilitor pentru un liberal care a luptat împotriva PSD să trăiască astfel de zile.

Să pui în capul mesei și să predai organizațiile liberale celor care și-au bătut joc de ele atâția ani, înseamnă un cinism fara margini.

Multi liberali și-au pierdut slujbele, au fost umiliți, batjocoriți și persiflați de pesediștii care astăzi, le devin in mod oficial, șefi de filială, iar acei liberali trebuie sa muncească în campanie pentru aceștia. Poate fi ceva mai abject?

Așadar o parte a electoratului va vota pesediști pe listele PSD și o altă parte va vota pesediști pe listele PNL.

Dacă asta e noua politica liberală, vor câștiga pe termen scurt, dar viitorul va fi sumbru, spre cel al defunctului PNTCD. Pentru că nu poți păcăli electoratul, la nesfârșit. Și asta din pricina dorinței de a câștiga totul, cu orice preț, fara scrupule.

Publicitate