În 24 de ore, Elon Musk prezintă primul pas către CYBORG: interfața creier-computer ”Neuralink”

Proiectul Neuralink este primul pas către cyborg. În 24 de ore, Elon Musk va prezenta interfaţa creier-computer.

În iulie, Elon Musk anunţa că pe 28 august va prezenta primul model funcţional al interfeţei creier-computer, Neuralink. Iar acum a venit şi confirmarea.

Mâine noapte, la ora 1.00, evenimentul va putea fi văzut în direct. Chiar şi în comparaţie cu Tesla sau SpaceX, proiectul Neuralink este foarte ambiţios. Creierul uman va fi conectat prin electrozi mai subţiri decât firul de păr.

Aplicaţiile ar putea fi nenumărate, de la suplimentarea puterii creierului, la protetică şi chiar pentru tratarea paraliziei sau anumitor boli psihice, anunță mediafax.ro.

Totuşi, inserarea electrozilor trebuie să fie extrem de precisă, aşa că va fi făcută de un robot dezvoltat tot de Neuralink. De altfel şi robotul va fi prezentat mâine noapte.

Cum va funcţiona, explică Elon Musk: „Interfaţa chip-ului este wireless, nu îţi ies fire din cap, asta e foarte important. Practic e ca bluetooth-ul pentru telefon. Va trebui să urmăreşti update-urile din AppStore”, spune fondatorul Neuralink.

Neuralink Corporation este o companie americană de neurotehnologie fondată (printre alții) de Elon Musk, care dezvoltă interfețe creier-calculator implantabile. Cu sediul central în San Francisco, compania și-a început activitatea în 2016 și a publicat primul raport de activitate în mai 2017.

Potrivit Bloomberg, de la înființare, compania a angajat mai mulți neurologi renumiți de la diverse universități. Până în iulie 2019, a primit o finanțare de 158 milioane dolari (din care 100 milioane USD au provenit de la Musk) și are 90 de angajați.

La acel moment, Neuralink a anunțat că lucra la un dispozitiv „asemănător unei mașini de cusut” capabil să implanteze în creier fire foarte subțiri (de 4 până la 6 μm în lățime), un sistem verificat ce citește informații de la șoareci de laborator prin intermediul a 1.500 de electrozi. Este așteptat să înceapă experimente umane în 2020.

Publicitate