În plin sezon estival se închide puntea de la ștrand, după ce un an de zile nu au fost în stare să o repare!

La Piatra-Neamț se scriu noi pagini de amatorism în administrație. Primarul Carabelea a decis să închidă puntea de la ștrand tocmai când ne aflam în plin sezon estival.

În toamna anului trecut n-au avut timp să se ocupe de reabilitarea punții pentru că au fost ocupați cu montarea stațiilor de autobuz de 60.000 de euro. Nici la începutul anului n-au avut timp pentru că aveau de jucat ”alba-neagra” cu mutatul parcărilor la primărie.

Abia acum, în plin sezon, au hotărât să închidă puntea care duce spre ștrand. Acea punte era des utilizată de copii sau de familiile care nu dispun de autoturism pentru a ajunge în ștrand pe partea cealaltă.

Chiar nu mai putea aștepta încă o lună? Se pare că nu. Carabelea tocmai ce s-a ”lăudat” pe Facebook cum a emis dispoziția nr. 1823 din 28.07.2022 de închidere a circulației publice pe acea punte.

Acum, pe bună dreptate, ne întrebăm cât va costa reabilitarea și consolidarea întregii punți și cu ce firmă (de casă) se va lucra, ținând cont de faptul că pentru traversarea liniilor ferate primăria a plătit nu mai puțin de 40.000 de euro.

Andrei Carabelea: ”Din păcate este inevitabilă închiderea circulației pe puntea pietonală de la Ștrandul Municipal. Am făcut tot ce a ținut de noi pentru a evita această măsură până la începerea lucrărilor de reabilitare, însă ea este necesară pentru siguranța cetățenilor.

Astfel, de mâine, 29 iulie, puntea pietonală care asigură accesul în Ștrandul Municipal va fi închisă. În acest sens am emis Dispoziția primarului nr. 1823 din 28.07.2022.

Întrucât de la începutul sezonului traficul pe această punte s-a mărit considerabil, au crescut riscurile de deteriorare a elementelor de rezistență ce urmează să fie consolidate, motiv pentru care, pentru a nu pune în pericol siguranța celor care aleg să traverseze puntea, suntem nevoiți să luăm această măsură.

Procedura de achiziție a lucrărilor de reparații capitale, care presupun înlocuirea tuturor elementelor de siguranță, respectiv cabluri de susținere a punții și a elementelor de susținere a grinzilor a fost reluată, iar până la finalizarea lucrărilor accesul pietonilor pe aceasta va fi interzis.”