În România există o instituţie publică unde şefii sunt puși pe viaţă și nu pot fi schimbați

În România există o instituţie publică unde şefii sunt numiţi pe viaţă. Este vorba despre Consiliul Legislativ, cel care avizează toate legile dezbătute în Parlament.

Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii.

Publicitate

Actualul preşedinte are 77 de ani, este pensionar şi se află în conducerea Consiliului de un sfert de secol. Mai întâi a fost şeful unei secţii iar apoi, preşedintele instituţiei, se arată într-un material al proiectului Statul la Stat făcut de cei de la Digi24.ro.

Primul interviu în 25 de ani de când se află în conducerea Consiliului Legislativ. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei.

Acum are 77 de ani, este pensionar şi continuă să conducă Consiliul Legislativ. De ceva vreme în minte i-a încolţit gândul retragerii. Spune că ar fi făcut pasul mai demult doar că, posturile de preşedinţi de secţii au fost vacante de ani de zile şi nu ar fi avut pe cine să lase în loc.

 

Publicitate