”În România, între 12 şi 15 ani de aici înainte se va trăi mai bine decât în peste 70% din ţările europene şi ştiu ce vorbesc”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a făcut declarații îndrăznețe și optimiste în cadrul emisiunii „Proiect de țară: România” de la Prima News, afirmând că în următorii 12-15 ani, România va deveni una dintre țările cu un nivel de trai mai bun decât în peste 70% din statele europene.

Cu încredere în evoluția țării, Bogdan a susținut că România va deveni un „tigru european”, bazându-se pe resursele de gaze, energie și producție alimentară. Potrivit europarlamentarului, aceasta va fi o tendință globală pentru următorii 50 de ani.

„România a evoluat semnificativ. Investițiile au crescut considerabil, exemplu fiind bugetul Ministerului Dezvoltării care a înregistrat o creștere de 6 miliarde. Ministerul Transporturilor a beneficiat și el de cel mai mare buget din ultimii 30 de ani sub conducerea domnului Grindeanu. Educația a avut o creștere semnificativă, trecând de la 35 de miliarde la 57 de miliarde”, a subliniat Bogdan, menționând fapte concrete care susțin optimismul său.

Referindu-se la sursele de finanțare pentru această creștere economică, europarlamentarul a menționat că fondurile provin din ajustări fiscale, încasări și lupta împotriva evaziunii fiscale.

Cu toate acestea, Rareș Bogdan a temperat așteptările, precizând că în următorii 3-5 ani nu poate garanta un nivel de trai mai ridicat decât în Spania, Portugalia sau Grecia. Totuși, el este ferm în convingerea că în aproximativ 10 ani, România va depăși state europene precum Portugalia, Belgia sau Polonia în privința calității vieții.

De asemenea, el a subliniat că securitatea cetățeanului în România va fi mult mai mare decât în prezent în inima Bruxelles-ului. Aceste declarații îndrăznețe vin ca un semnal optimist pentru viitorul țării, alimentând speranțele și dezbaterile despre progresul României în anii următori.

Publicitate