În școlile din Spania a fost introdusă o nouă disciplină, numită ”Respectul față de animale”

În Spania a fost introdusă o nouă disciplină școlară numită ”respectul față de animale”. 

Această nouă disciplină introdusă în programul școlar din Spania are drept scop de a educa și a cultiva copiilor dragostea față de animale și de a-i învăța să respecte emoțiile animalelor.

Elevii din școlile din Aragon, comunitate din nord-estul Spaniei, au început să învețe ce înseamnă respectul față de necuvântătoare. Noua disciplină a fost implementată în cadrul programului ”Mundo animal”.

Departamentul pentru educație, cultură și sport al Guvernului din Aragon promovează și susține această idee pentru a învăța copiii să respecte alte ființe vii care îi înconjoară.

Elevii studiază diverse de animale în funcție de vârsta lor. Cei din clasele primare învață fauna urbană în mediul școlar apoi vor învăța sentimentele animalelor și viața acestora.

Ministerul Educației asigurat că nu se vor organiza dezbateri în ceea ce privește tratamentul dur al taurilor și nici nu vor aborda subiecte privind vânătoarea sau pescuitul.

Ei au explicat, de asemene,a că ideea principală este grija față de animale și tratamentul responsabil al acestora, cultivând copiilor sentimentul de empatie față de necuvântătoare și îi învață să respecte drepturile animalelor.

Sursa: iubescanimalele.net