În sfârșit o numire competentă: fiul lui Dumitru Prunariu e noul director TAROM

Cătălin Prunariu, comandant şi pilot instructor la TAROM, a preluat conducerea companiei TAROM, informează un comunicat al companiei. Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, îl va înlocui pe Mihăiță Ursu.

Amintim că TAROM, compania aeriană natională, a schimbat nu mai puțin de 8 directori în 3 ani!

„Începând de astăzi, 9 iunie 2021, TAROM are un nou director general, în persoana domnului Cătălin Radu Prunariu”, transmite compania. În același comunicat, compania precizează că noul director „își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”.

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, transmite Cătălin Prunariu.

Cătălin Prunariu a fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor. A început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor și examinator.

În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene.