În timp ce copiii încep școala fără măști, PNL și PSD își cumpără liniștea dând bani la presă

În timp ce, la televizor, par că se dușmănesc de moarte, în Parlament deputații Florin Roman (PNL) și Alfred Simonis (PSD) au depus un amendament comun la ordonanța prin care Guvernul subvenționează presa cu 200 de milioane de lei.

Amendamentul lui Roman (PNL) și Simonis (PSD), prevede ca banii necheltuiți să nu se întoarcă la buget, ci să fie redistribuiți, scriu cei de la newsweek.ro.

El a fost înscris în raportul la OUG 92/2020 “pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative“, raport comun al comisiilor de muncă și de finanțe din Camera Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea celor doi.

În plenul Camerei Deputaților, Roman și Simonis se ceartă frecvent.

“Mită la presă. Asta înseamnă acest amendament. Dacă radiourile locale nu au fososit acești bani, îi dați la radiouri naționale, să vă spună de bine în toată țara”, a declarat, în plen, deputatul Iulian Bulai, care a cerut respingerea amendamentului.

Newsweek România a refuzat să participe la programul guvernamental prin care presa a primit subvenții în valoare totală de 200 de milioane de lei, sub formă de reclamă plătită de Guvern.

Cei mai mulți bani la Dan Voiculescu

În prima etapă a acestei campanii organizate de Guvern, Grupul Intact a lua cea mai mare „felie”, potrivit calculelor inițiale: peste 3,3 milioane de euro pe durata celor patru luni de campanie, prin Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Radio ZU, dar și prin Jurnalul Național și site-urile grupului, scrie Pagina de Media.

Grupul Pro TV (care include televiziunile plus mai multe site-uri) urma să primească circa de 1,8 milioane de euro.

La online, cei mai mulți bani – jumătate de milion de euro pentru patru luni – au mers către grupul lui Radu Budeanu (prin două firme), care are site-urile prosport.ro (cu secțiunea tacataca.ro, axată pe generarea de clickuri, gândul și cancan.ro.

Publicitate