În timp ce părinții îl căutau disperați, un copil de 5 ani s-a urcat singur în tren și s-a dus la mare!

Un incident neobișnuit a avut loc astăzi în localitatea Fetești din județul Ialomița, când un copil în vârstă de doar 5 ani și-a luat inima în dinți și a pornit într-o aventură pe cont propriu.

Acesta a urcat într-un tren cu destinația Constanța, dorind să petreacă o zi la plajă, fără a avea părinții săi însoțitori alături. Autoritățile au intervenit rapid și l-au găsit pe micuț în trenul IR 1928 București – Constanța.

Echipa Poliției Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța – Biroul Siguranță Publică și Protecția Călătorilor a reacționat prompt la apelurile de la pasageri și l-a identificat pe copilul aventurier.

Acesta provenea din localitatea Fetești din județul Ialomița și nu era însoțit de niciun adult. În ciuda vârstei fragede, copilul și-a exprimat dorința de a ajunge pe litoralul Constanței pentru a se bucura de o zi la plajă.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, micuțul nu prezenta urme vizibile de violență și a afirmat că nu a fost victima niciunei infracțiuni pe parcursul aventurii sale. Cu toate acestea, autoritățile au luat măsuri imediate pentru a proteja binele său și au notificat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

În interesul siguranței copilului, acesta a fost transferat în mod temporar în Centrul de primire minori în regim de urgență Aluniș Constanța. Aici, el va primi îngrijiri și atenție specializată până când se va clarifica situația și se vor stabili măsurile adecvate pentru a evita astfel de incidente în viitor.

Publicitate