În timpul unei descinderi DIICOT, un traficant de droguri a vrut să arunce pe geam 130.000 de euro!

DIICOT Iași a efectuat o operațiune de amploare, reținând șapte persoane acuzate de trafic de droguri, după ce acestea ar fi introdus cantități semnificative de substanțe interzise în România și le-ar fi distribuit în școli, cluburi și cămine studențești din Iași și Cluj Napoca, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Potrivit polițiștilor ieșeni, membrii rețelei de dealeri ar fi introdus în țară droguri de risc în cantități considerabile pe parcursul anului 2023. Aceste substanțe ar fi fost distribuite ulterior altor dealeri din Cluj Napoca și Iași, care, la rândul lor, le-ar fi furnizat piețelor de droguri din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

Operațiunea a implicat zece percheziții domiciliare și două operațiuni de prindere în flagrant delict, în timp ce persoanele cercetate tranzacționau sau transferau cantități semnificative de droguri.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate 40 de kilograme de muguri de cannabis, 12 kilograme de hașiș, 120 de grame de cristal, precum și o mașină de numărat bani.

Un aspect notabil al acțiunii a fost tentativa unor suspecți de a se debarasa de dovezi, cum ar fi aruncarea în vasul de toaletă a unei părți din cantitatea de droguri descoperită sau aruncarea pe geam a unei genți în care se aflau 130.000 de euro, sumă recuperată ulterior de poliție.

Conform estimărilor anchetatorilor, cantitățile de droguri confiscate ar fi putut genera aproximativ 50.000 de doze, cu o valoare totală estimată la 800.000 de euro. Gruparea vizată ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, extinzându-și ulterior activitatea și în Iași.

Aceasta nu este prima acțiune a autorităților împotriva traficului de droguri în regiune, deoarece în ultimele trei luni au fost destructurate alte două ramuri ale aceleiași organizații. În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, au fost implicați și minori în activitățile ilicite.

Procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea celor șapte persoane pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, urmând să sesizeze judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalu

Publicitate