În una din cele mai sărace comune din țară, locuitorii au dat jos PSD-ul și au votat USR

În comuna Dimăcheni, una din cele mai sărace localități din România, unde se trăiește în condiții apropiate Evului Mediu, locuitorii s-au săturat de primarul PSD care o conducea din 2004 și au votat un fermier care a candidat sub sigla USR.

Comuna Dimăcheni a fost înființată în 2004 și de atunci a fost sub controlul PSD: primarul social-democrat Ștefan Cojocaru a avut patru mandate, iar partidul său deținea o majoritate zdrobitoare în consiliul local, respectiv opt din cei nouă consilieri. Opoziția era formată dintr-un consilier PNL, scrie newsweek.ro.

Publicitate

În tot acest timp, localitatea, cu puțin peste 1.400 de locuitori, a rămas în Evul Mediu: sătenii nu aveau apă nici măcar în fântâni, când venea seceta. Oamenii trăiesc din agricultura de subzistență.

Singurul drum asfaltat este cel care duce la Primărie. Restul, din pământ, sunt îngropate în noroi cel puțin câteva luni. Școala are o latrină veche din 1968 și este singura unitate de învățământ din județ care nu are gard. Singurii angajați sunt funcționarii primăriei și de la magazinul sătesc.

„Trăim ca animalele aici. Apă avem numai dacă ne dă Dumnezeu. Adică dacă plouă şi dacă nu seacă fântâna. Avem puţuri de mare adâncime, dar nu este trasă reţea de apă. Drumurile, ce să mai zic. Când vine toamna înotăm prin glod (n.red. – noroi). Gata, s-a terminat cu poveştile! De 20 de ani tot aşteptăm. Lasă că mandatul ăsta face dom primar, lasă că celălalt. Şi o făcut un…, mă scuzaţi”, a spus un localnic, citat de Botoșeneanul.ro.

Aceasta este localitatea pe care o va administra de acum primarul USR Marinel Moruz, un fermier din localitate. “Sunt născut și crescut în Dimăcheni. Am 49 de ani, sunt căsătorit și am 3 copii. În urmă cu 7 ani, împreună cu cei doi băieți ai mei, am înființat o mică societate agricolă la care muncim zi de zi.

Sunt un OM cu multă putere de muncă și încăpățânat în a duce lucrurile la bun sfârșit indiferent de piedicile apărute. Îmi place foarte mult să lucrez pământul, să mă bucur de roadele lui în urma muncii prestate.

Sunt foarte mândru de familia mea, de copii mei crescuți și educați în baza unor principii morale sănătoase, sunt mândru de realizările mele obținute doar prin muncă cinstită, cu propriile mele mâini“, se arată în prezentarea candidatului Moruz, de pe pagina de Facebook a USR.

Publicitate