Începând cu 2024, directorii de școli vor avea salarii de bază de peste 10.000 de lei!

Ministerul Educației a dezvăluit astăzi, într-un document oficial public, noile creșteri salariale care vor fi aplicate directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ, generând salarii de bază care depășesc 10.000 de lei lunar, informează site-ul educatieprivata.ro.

Conform informațiilor din documentul oficial, directorul unei școli cu gradul 1 va beneficia de un salariu de bază de 10.895 de lei, în timp ce un director de unitate de învățământ cu gradul 2 va avea un salariu de bază de 11.242 de lei.

Publicitate

În același timp, un director adjunct cu gradul 1 va primi un salariu de bază de 10.856 de lei, iar pentru un director cu gradul 2, salariul de bază va fi de 10.930 de lei.

Aceste modificări salariale au fost incluse în proiectul Ordonanței de urgență aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 28 decembrie, și vor intra în vigoare începând cu luna ianuarie. Potrivit comunicatului Ministerului Educației, majorările salariale pentru personalul din învățământ se încadrează astfel:

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar vor beneficia de creșteri cuprinse între 19,4% și 20,5%, cu o creștere salarială brută medie totală în 2024 de aproape 20%, din care va rezulta o creștere brută medie de aproape 13% în luna ianuarie.

Directorii și directorii adjuncți vor înregistra o creștere brută medie totală în 2024 de peste 36%, cu o creștere brută medie în luna ianuarie de 30%, comparativ cu salariul brut din decembrie 2023.

Pentru personalul didactic universitar, creșterile vor fi între 15% și 21%, cea mai mare creștere fiind pentru lectori, peste 21%, urmată de asistenții universitari, cu peste 20%.

Personalul didactic auxiliar va avea o creștere salarială brută medie totală în 2024 de 15,5%, iar în ianuarie, creșterea medie va fi de aproximativ 10%.

Pentru personalul administrativ (nedidactic), creșterea salarială brută medie totală în 2024 va fi de 15%, din care 9% în ianuarie.

Aceste măsuri au fost luate în contextul eforturilor de recompensare a personalului din domeniul educației pentru eforturile depuse și pentru a atrage și menține profesioniști calificați în sistemul de învățământ.

Publicitate