Închisoare secretă deghizată în cabană, cu un crematoriu alături, descoperită în Rusia

Jurnaliştii ruşi susţin că au descoperit o închisoare secretă în apropiere de Sankt-Petersburg. Primii care au investigat cazul au fost jurnaliştii de la 47news.ro, iar mai apoi subiectul a fost preluat pe larg, inclusiv de The Moscow Times.

Mini-închisoarea secretă era deghizată într-o cabană, aflată într-un sătuc situat la doar 44 de kilometri de Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraş al Rusiei.

Închisoarea secretă avea două celule, paturi, toalete, dar şi o cameră secretă la subsol care nu a putut fi cercetată pentru că subsolul era inundat. Potrivit imaginilor filmate de 47news.ru, la subsol se putea ajunge şi din afara cabanei, prin intermediul unui garaj.

În spatele cabanei, era o altă construcţie în care jurnaliştii au descoperit „un cuptor de mărimea unui corp uman”. Întreaga proprietate era împrejmuită cu un gard înalt de trei metri.

Jurnaliştii ruşi susţin că au început să investigheze cazul după ce mai mulţi migranţi au încercat să jefuiască respectiva cabană, dar ceea ce au găsit acolo i-a speriat atât de tare încât au vrut să vorbească despre asta. Sătenii au declarat că locaţia a fost folosită în 2020 de Comitetul de Investigaţii al Rusiei.

După ce povestea a ajuns în presă şi a captat interesul publicului, clădirea a fost pusă la pământ cu buldozerul, la cererea Comitetului de Investigaţii, susţin jurnaliştii ruşi. Potrivit 47news.ru, anchetatorii nu au reuşit să stabilească cine sunt proprietarii clădirii şi nici care ar fi fost scopul ei.