INCREDIBIL: se cer bani pentru FONDUL CLASEI chiar dacă școlile sunt închise!

Părinții unei clase de la Școala Nr. 12 „Herăstrău”, una din cele mai căutate instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, au fost anunțați pe grupul de WhatsApp că trebuie să dea fondul clasei, informează scoala9.ro.

Asta în condițiile în care toate școlile din România sunt online și, de obicei, acești bani erau folosiți pentru a cumpăra diferite consumabile sau echipamente pentru sala de clasă. Colectarea fondului școlii și al clasei rămâne o realitate a școlii românești.

Publicitate

Părinților de la Școala nr. 12 din Capitală li s-au cerut banii, chiar dacă școlile sunt închise, de către un alt părinte, pe motivul că „fondul clasei este util atunci când există câte ceva de cumpărat”. Alt argument a fost că înainte de scenariul roșu, alți zece părinți apucaseră să dea câte 100 de lei și prin urmare, ar trebui să contribuie și ceilalți.

„Să înțeleg că se strâng bani pentru fondul de clasă? Pentru ce?”, este reacția unui părinte în conversația de pe Whatsapp care a intrat în posesia Școala 9. „Și eu aș dori să știu pentru ce se strâng acești bani”, este nedumerită o altă mămică. „Pentru hârtie xerox și pentru ce a mai cerut doamna la început”, este răspunsul pe care îl primesc.

Învățământul „gratuit” din România i-a ușurat pe părinții de la Școala nr. 12 de 400 de lei cu un an în urmă. „Să ceri bani pentrul fondul clasei când clasa este oricum goală e un nonsens”, a spus unul dintre părinți pentru Școala 9.

Nu e ilegal, dar nici recomandat

Fondul clasei nu este interzis în România, dar se poate face doar prin asociațiile de părinți, nu prin persoane fizice.

Legea din 2011 interzice „colectarea și/sau gestionarea fondului clasei/școlii prin implicarea copiilor/elevilor sau personalului din unitatea de învățământ”. Școlile au voie să obțină venituri proprii din donații, sponsorizări sau alte surse legal constituite.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Publicitate