Incredibil:Un poliţist a fost muşcat de un deţinut cu HIV care tocmai fusese eliberat

Un poliţist care încerca, duminică, să imobilizeze un bărbat din Alba Iulia, care tocmai fusese eliberat din Penitenciarul Poarta Albă şi care a devenit violent în gara din Medgidia, a fost muşcat de antebraţ. Individul avea HIV.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au fost solicitaţi de şeful de tren să îi acorde sprijin în gara din Medgidia, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecţie şi fără bilet, informează mediafax.ro.

Publicitate

La vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit recalcitrant, a refuzat să îşi decline identitatea, astfel că poliţiştii au încercat să îl ducă la sediul Postului de poliţie TF Medgidia. La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.

În momentul în care a fost încătuşat, în jurul orei 15.00, bărbatul a încercat să îi lovească pe poliţişti, reuşind să îl muşte pe unul dintre ei de antebraţul stâng, în partea superioară.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul tocmai fusese eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei de duminică. Totodată, s-a stabilit şi faptul că acesta este infectat cu virusul HIV.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru ultraj şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţia Română a transmis că bărbatul se află la sediul Postului de Poliţie TF Medgidia, urmând a fi prezentat, duminică, Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În ceea ce priveşte starea poliţistului, IGPR transmite că acesta este în stare stabilă şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Publicitate