Infirmierul care a bătut un pacient adus cu salvarea la un spital din Neamț, a scăpat de proces prin prescriere!

Într-un incident regretabil, petrecut în mai 2018 la Spitalul Roman din județul Neamț, un pacient în stare gravă a fost victima unui act de agresiune din partea unui infirmier.

Acesta din urmă trebuia să aibă grijă de pacient, care suferise un traumatism cranio-cerebral în urma unei căderi, informează libertatea.ro.

Publicitate

Camerele de supraveghere au surprins momentele în care infirmierul l-a lovit și agresat pe pacient, chiar în timp ce acesta din urmă avea nevoie de îngrijire și de asistență medicală.

Ulterior, starea sănătății bolnavului s-a deteriorat rapid, intrând în comă și fiind transferat la un spital din Iași. Medicii au notat multiple complicații, inclusiv hemoragie cerebrală și fracturi de coaste. După o luptă intensă pentru viață, bărbatul a decedat.

Fiica victimei a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, reclamând agresiunea suferită de tatăl ei la spital. Ancheta a durat ani de zile, iar procurorii au solicitat expertize medicale și autopsie pentru a stabili cauza exactă a decesului.

Cu toate acestea, rapoartele legiștilor nu au putut stabili o legătură clară între agresiunea suferită și deces.

Dosarul a fost deschis, iar în 2022 infirmierul a fost acuzat de purtare abuzivă și procesul a început în mai 2023. Totuși, din cauza termenului de prescriere și în ciuda faptului că infirmierul a recunoscut săvârșirea faptei, arătând că l-a lovit în mod repetat” pe Constantin T., „fără a oferi explicație pentru comportamentul său”, fapta s-a prescris, a constatat judecătorul, după aproape cinci ani de verificărilor judiciare, iar procesul a fost încheiat.

Această situație a ridicat îngrijorări serioase cu privire la funcționarea sistemului judiciar și la durata anchetelor în astfel de cazuri grave de abuzuri.

Deși agresiunea a fost înregistrată pe camerele de supraveghere și infirmierul a recunoscut fapta, prescrierea acesteia a dus la încetarea procesului, fără o soluție clară și fără ca vinovatul să fie tras la răspundere, deși acesta lucrează în continuare în unitatea medicală.

Publicitate