Inițiativă ”buy-back”: IKEA va răscumpăra mobilierul pe care clienţii nu îl mai doresc

Cei care s-au plictisit de vechile lor dulapuri şi mese cumpărate de la IKEA vor putea să le revândă grupului suedez, care la rândul său le va revinde sub formă de obiecte second-hand, scrie g4media.ro.

Cel mai mare comerciant mondial de mobilă a anunţat marţi că iniţiativa ‘Buy Back’ face parte din obiectivul său de a deveni „o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului până în 2030”.

Publicitate

Potrivit acestei iniţiative, care se va derula în 27 de ţări începând din 24 noiembrie şi până în 3 decembrie, în schimbul fostelor lor obiecte de mobilier, clienţii vor primi vouchere pe care le vor putea cheltui la magazinele IKEA, iar valoarea voucherelor va depinde de starea în care se află obiectele de mobilier pe care le revând.

Clienţii IKEA cu obiecte „aproape noi”, adică fără zgârieturi, vor primi vouchere echivalente cu 50% din preţul iniţial al obiectelor, în timp ce mobilierul aflat în stare „foarte bună”, cu zgârieturi minore, va fi răscumpărat de IKEA la 40% din valoarea iniţială. În sfârşit, mobilierul „în stare avansată de uzură”, cu mai multe zgârieturi, va fi răscumpărat la 30% din valoarea iniţială.

Un posibil clenci pentru clienţi este că, în cadrul acestui program, produsele trebuie returnate la IKEA „complet asamblate”.

Grupul suedez a precizat că voucherele nu vor avea o dată de expirare pentru a-i încuraja pe clienţi să cumpere obiecte de mobilier numai atunci când au nevoie de ele.

„Făcând traiul sustenabil mai simplu şi mai accesibil, IKEA speră că iniţiativa va ajuta clienţii săi să ia poziţie faţă de consumul excesiv care este Black Friday”, a anunţat grupul suedez făcând referire la reducerile practicate de mulţi comercianţi în ziua de 27 noiembrie.

IKEA a precizat că toate obiectele care nu vor putea fi revândute vor fi reciclate sau donate.

Până în 2021, IKEA intenţionează ca în fiecare din magazinele sale să existe zone dedicate unde oamenii îşi vor putea revinde mobilierul vechi şi să găsească mobilier reparat sau recondiţionat.

Publicitate