Instanța a decis obligarea Guvernului Ciucă de a organiza alegeri locale parțiale în cel puțin 51 de localități din România

Curtea de Apel București a decis obligarea Guvernului Ciucă de a organiza alegeri locale parțiale în cel puțin 51 de localități din România.

În județul Neamț, Guvernul este obligat să organizeze alegeri pentru funcția de primar în localitatea Ghindăoani.

Publicitate

Fostul primar PSD, Adrian Antochi, a ajuns în postura de a-și pierde funcția de primar de Ghindăoani la nici un an de când a fost ales, în 2021 a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare, cu suspendare pe 2 ani, într-un dosar cu  contrabandă cu țigări rusești.

Interesant este de urmărit ce se va întâmpla la Consiliul Județean Neamț, după condamnarea fostului președinte Ionel Arsene. În mod firesc și aici trebuiesc organizate alegeri parțiale, însă nici PSD și nici PNL se pare că nu le doresc.

PSD nu are în acest moment o persoană care ar putea câștiga alegerile pentru șefia C.J. Neamț, iar la liberali singurul care are șanse maxime ar fi deputatul Laurențiu Leoreanu. Doar că acest lucru ar însemna slăbirea puterii actualului președinte PNL, George Lazăr, de aceea spunem că nu-și dorește nimeni organizarea unor alegeri parțiale.

Revenind la obligarea Guvernului de către instanță în a organiza alegeri parțiale în 51 de localități, conform unui comunicat al Forței Dreptei, Ludovic Orban a câștigat procesul împotriva Guvernului Ciucă, pentru refuzul de a organiza alegerile locale parțiale în cazul localităților în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau a celor în care consiliul local a fost dizolvat.

Astfel, Curtea de Apel București a decis joi obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale parțiale.

„Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcția de primar și pentru consiliul local în toate circumscripțiile electorale care sunt evidențiate în situația centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripții electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluția Curții de Apel București.

LISTA LOCALITĂȚILOR DIN ROMÂNIA RĂMASE FĂRĂ PRIMARI

Publicitate