Instanța supremă a decis! MASCA este OBLIGATORIE în spații deschise

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că măsura privind obligativitatea purtării măștii în sparții deschise este legală.

Hotărârea a fost pronunțată într-un dosar deschis de o avocată din Constanța care a contestat decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.

Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând :

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei„, se arată în minuta deciziei instanței supreme.

Hotărârea este definitivă.

Pe 23 decembrie, în acest proces intentat DSU de către o avocată din Constanța, Curtea de Apel Bucureşti a decis eliminarea obligativității purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, măsură prevăzută într-un ordin de instituire a carantinei în Constanţa.