Instruire proces electoral și reprezentanții partidelor în BEJ

Ieri, 30 septembrie, începând cu ora 13.30, în sala ”Calistrat Hogaș” din Palatul Administrativ, Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț, alături de Nicolae-Doru UNGUREANU, subprefect, Paula MĂNDIȚĂ, șefa Serviciului verificarea legalității actelor, contencios administrativ și procese electorale, a participat la ședința de instruire a secretarilor și primarilor din unitățile administrativ-teritoriale din județ, privind desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului electoral pentru alegerea Președintelui României.

Cu această ocazie, Elena FLOREA, consilier parlamentar în cadrul Autorității Electorale Permanente Neamț, a prezentat actele normative care stabilesc cadrul juridic necesar pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din luna noiembrie 2019 precum și modificările survenite cu privire la sarcinile ce le revin autorităților publice locale.

Publicitate

După ce săptămâna trecută am participat personal la instruirea organizată de Ministerul Afacerilor Interne, conform art. 9, alin (1) din HG 631/2019 ce prevede măsurile pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României, am comunicat astăzi reprezentanților autorităților publice locale datele utile pentru a avea un proces electoral în deplină legalitate”, a declarat prefectul județului, Daniela SOROCEANU.

Tot ieri, începând cu ora 12.00, la sediul BEJ Nr. 29 Neamț din Palatul Administrativ, a avut loc ședința pentru completarea Biroului Electoral Județean cu reprezentanții partidelor parlamentare care au propus candidați pentru alegerea Președintelui României.

Cei 5 reprezentanți care au completat Biroul Electoral Județean, conform Procesului-Verbal nr. 25 din 30.09.2019, sunt Viorica Preda – PSD, Valentina Cîrligeanu – PMP, Dumitrița Roxana Lohan – PNL, Cristina-Luminița Năsoi – Alianța USR PLUS și Geanina-Maria Gârbea – UDMR.

Astăzi, de la ora 10.00, la sediul BEJ nr.29 Neamț din Palatul Administrativ, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea Biroului Electoral Județean cu reprezentanții celorlalte formațiuni politice care nu sunt reprezentate în Parlament și care au propus candidați pentru alegerea Președintelui României.

Pentru cele două locuri rămase disponibile au existat 6 candidați, iar în urma tragerii la sorți, Biroul Electoral Județean a fost completat cu Mihai Ursu Zub – Partidul Dreapta Liberală și Viorel Reiș – Partidul Neamul Românesc.

Astfel, se declară ca fiind constituit Biroul Electoral Județean nr. 29 Neamț, în formula completă cu reprezentanții celorlalte formațiuni politice care au propus candidați la alegerile prezidențiale din 2019.

Publicitate