Interviu cu un călugăr, fost director de bancă!

Într-o lume în care finanțele și spiritualitatea par a fi la poli opuși, părintele Ilarion Dan, fost director de bancă și acum duhovnic la Mănăstirea de maici Izvorul Tămăduirii din Constanța, oferă o viziune unică asupra realității economice și a transformării personale.

După 17 ani petrecuți în domeniul financiar, conducând trei bănci de prestigiu, părintele Ilarion Dan a făcut o schimbare radicală în viața sa, trecând de la manipularea banilor oamenilor la lucrul cu sufletele lor.

Publicitate

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, părintele Ilarion Dan a împărtășit experiențele sale, subliniind dificultățile întâmpinate în noua sa viață. „E mai greu, pentru că poți să produci pagube ce nu mai pot fi îndreptate”, a mărturisit el.

Cu o viață anterioară tipică, terminând o facultate, căsătorindu-se și având doi copii, părintele Ilarion Dan a traversat o perioadă dificilă după pierderea soției în 1999, crescând singur cei doi copii. A activat apoi în domeniul financiar, ocupând funcții de conducere la sucursalele din Constanța ale unor bănci de renume.

Totuși, în 2007, a luat o decizie radicală – și-a dat demisia și, un an mai târziu, s-a călugărit. De atunci, își dedică viața la mănăstire, retrăgându-se din lumea agitată și apropiindu-se de Dumnezeu.

În cadrul interviului, părintele Ilarion Dan a vorbit și despre observațiile sale asupra situației economice actuale, caracterizând-o drept o recesiune. El a subliniat că politicile monetare, financiare și economice reprezintă doar „niște aparate care țin în viață un muribund”.

Mănăstirea de maici Izvorul Tămăduirii, unde părintele Ilarion Dan își desfășoară acum viața, se află la poalele „Dealului lui Allah”, în apropierea localității Crucea din Constanța. Accesul către mănăstire implică o călătorie pitorească, ieșind de pe drumul asfaltat și parcurgând trei kilometri pe un drum de țară, străbătând o livadă bogată în cireși, piersici, caiși și gutui, precum și o vie părăsită care încă dă rod.

Continuarea o puteți citi aici..

Publicitate