Într-o fabrică Tesla, un inginer a fost atacat de un robot!

Un incident șocant a avut loc la fabrica Giga Texas a companiei Tesla, unde un inginer a fost atacat de un robot, provocând îngrijorări legate de siguranța și utilizarea inteligenței artificiale în medii de lucru.

Doi martori au fost martorii traumatizanți ai acestui eveniment nefericit, în care colegul lor a fost victimă a unui robot proiectat pentru manipularea pieselor de aluminiu pentru mașinile Tesla.

Publicitate

Conform informațiilor obținute de la Daily Mail, robotul l-a capturat pe inginer în timp ce acesta lucra la programarea software-ului pentru doi roboți Tesla dezactivați, infipt ghearele metalice în spatele și brațul muncitorului, provocând o rană gravă și lăsând o urmă de sânge în urma atacului.

Într-un raport depus în 2021 la autoritățile de sănătate și securitate ocupațională, se menționează că victima a suferit o „rană deschisă” la mâna stângă. Cu toate acestea, raportul susține că inginerul nu a necesitat concediu medical.

Această situație tragică pune sub semnul întrebării siguranța și regulile de lucru la fabrica Giga Texas, având în vedere și alte incidente grave și subraportate.

Unul dintre acestea este decesul unui muncitor în construcții, Antelmo Ramírez, în septembrie 2021, din cauza unui accident vascular cerebral indus de căldură în timp ce lucra la construcția fabricii uriașe pe o suprafață de peste 2.000 de acri.

Organizația Workers Defense Project a depus o plângere la Administrația pentru Siguranța și Sănătate Ocupațională (OSHA) din SUA, susținând că contractorii și subcontractorii Tesla au furnizat certificate de siguranță false angajaților.

Datele evidențiază că rata accidentelor la fabrica Tesla din Texas este mai ridicată decât media din SUA. În 2022, aproape unul din 21 de muncitori a suferit răniri la locul de muncă, iar pentru accidente mai grave, această rată a fost de aproximativ unul la 26 de muncitori. Comparativ, alte fabrici auto mari din SUA au avut o rată mult mai mică, de unul la 38 de muncitori pentru astfel de accidente grave.

Incidentul recent al atacului robotului asupra inginerului Tesla subliniază necesitatea unei revizuiri serioase a măsurilor de siguranță și a regulilor de lucru, mai ales în contextul utilizării tot mai frecvente a inteligenței artificiale în mediul industrial.

Publicitate