Într-o școală, toaleta elevilor este de fapt un perete, cu un șanț mic, într-o cameră goală! (VIDEO)

Băieții care învață la școala comunală din Ulmu, județul Călărași, sunt nevoiți să-și facă necesitățile fiziologice într-o cameră în care nu se află niciun vas de toaletă, ci un șanț săpat în apropiere de perete, care are o scurgere mică, relatează Digi24.

Fetele, în schimb, au WC turcesc, dar și acela este într-o stare precară. După apariția imaginilor, DSP Călărași a anunțat că va suspenda cursurile.

Școala comunală din Ulmu oferă o imagine dezolantă. Clădirea în care învață elevii din clasele I-VIII nu are nicio toaletă și nicio sursă de apă.

Pe lângă starea insalubră a toaletelor, elevii sunt nevoiți să se spele pe mâini la o chiuvetă pusă în curte, iar apa se scurge într-o găleată de vopsea. De aceste condiții a avut parte și primarul comunei, Nelu Cantaragiu, care a ajuns edil în 2018, după ce anterior a fost viceprimar, timp de zece ani.

”Mă chinui din 2016 să fac trei lulele! Din 2016! Că nu sunt bani! Știți cum este”, a declarat primarul din Ulmu, Nelu Cantaragiu: Părinții elevilor sunt revoltați și îl acuză pe primar de dezinteres.

„Eu am fată! Are probleme fiziologice. Este normal. Cum să meargă la o toaletă cum ați văzut-o? Poate să facă un pic de mizerie. Poate să facă… E, totuși, o fată!”, a spus o mamă. „Domnul primar ar fi zis că dacă se închide școala, nicio problemă.

Adică, din punctul lui de vedere, copiii vor rămâne acasă, că nu-i niciun fel de problemă!”, a declarat un alt părinte.

DSP Călărași: „Se va merge categoric pe suspendare” Direcția de Sănătate Publică Călărași a anunțat că va merge să constate situația și să ia măsuri, a informat Digi24.

„Se va merge categoric pe suspendare. Școala gimnazială Ulmu nu are o autorizație sanitară și nici nu au solicitat în ultima perioadă. Asigurarea condițiilor normale de desfășurare a activității în unitățile de învățământ revine în totalitate autorităților locale și bineînțeles conducerii unității de învățământ”, a declarat Cezar Rădulescu, director DSP Călărași.