Pentru a domoli furia spiritelor, într-o țară se face striptease la priveghi! (VIDEO)

In multe tari din Europa, la priveghi, traditia spune sa oferi bani sau mancare rudelor indurerate. In Taiwan insa, la priveghi se face striptease.

Potrivit AFP, dansul la bara si stripteasul sunt traditii comune de inmormantare in mai multe parti din Taiwan, folosite pentru a “domoli furia spiritelor”, scrie huffingtonpost.com, citat de ProTV.

In unele cazuri, femei pe jumatate dezbracate danseaza pe scena in fata adultilor, dar si copiilor care i-au parte la funeralii.

In 2011, antropologul Marc L. Moskowitz a vorbit despre aceasta practica in documentarul “Dancing for the Dead: Funeral Strippers in Taiwan”.

Potrivit rezumatului filmului, femeile danseaza pa camioane – Electric Flower Cars – care au fost convertite in scene mobile care se misca o data cu coloana funerara. Aceasta traditie a intrat in atentia publica in 1980, atunci cand ziarele au inceput sa scrie despre acest fenomen.

Dezbaterile despre aceasta practica nu au intarziat sa apara. In Taipei, capitala Taiwan-ului, oamenii din clasa de mijloc sau din clasa de sus se plang de efectul pe care il are acest obicei rural asupra populatiei. Pe de alta parte, oamenii care fac parte din aceasta industrie se considera artisti talentati, iar fanii ritualului cred ca obiceiul tranforma funeraliile in ceva amuzant.

“Nu este comun in orase, insa la tara, majoritatea oamenilor a vazut aceste dansuri”, a povestit Moskowitz, anul trecut, pentru site-ul io9.com.

Moskowitza adaugat ca nuditatea totala a devenit un obicei underground, din cauza legilor care interzic aceasta practica. Insa aproape toti oamenii intervievati de profesor in cadrul documentarului au declarat ca au fost martorii unor astfel de evenimente.

VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI