Într-un municipiu, facturile la apă au venit capsate cu un pliant electoral al AUR! – FOTO

Apaserv SA, societatea de apă-canal din municipiul Satu Mare, se confruntă cu o situație neobișnuită, după ce abonații săi au primit facturile de apă capsate cu un pliant electoral al partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor).

În urma acestui incident, compania a anunțat că va efectua verificări amănunțite pentru a identifica responsabilii și va lua măsuri adecvate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Publicitate

Prin intermediul unei postări pe pagina lor de Facebook, conducerea Apaserv Satu Mare S.A. a transmis următoarele: „Apaserv face demersuri în cazul pliantelor capsate la factura de apă. Conducerea Apaserv Satu Mare S.A. face verificări după ce mai mulți abonați ai companiei au primit odată cu factura și un pliant electoral.

Apaserv Satu Mare S.A. a sesizat și firma care distribuie facturile pentru a stabili cum s-a ajuns la această situație, iar în funcție de rezultatul verificărilor se va acționa împotriva celor vinovați.”

De asemenea, compania a condamnat ferm astfel de practici și a asigurat abonații că va lua măsuri adecvate pentru a preveni repetarea acestor incidente în viitor. Aceasta a subliniat că, conform contractului încheiat între Apaserv și firma de distribuție, utilizarea datelor cu caracter personal, obținute de la compania de apă, în alte scopuri decât cel specific facturării, este strict interzisă.

Pliantul electoral care a fost capsat la facturile de apă poartă semnele AUR și face referire la alegerile europarlamentare programate să aibă loc pe data de 9 iunie 2024. În plus, acesta îndeamnă beneficiarii la descărcarea unei aplicații mobile specifice.

Compania Apaserv SA și-a exprimat indignarea cu privire la folosirea datelor personale ale abonaților într-un scop politic și asigură că va coopera cu autoritățile în demersul de identificare a persoanelor implicate în distribuirea acestor pliante electorale. Măsuri ferme vor fi luate împotriva celor responsabili pentru încălcarea confidențialității datelor și pentru utilizarea lor în mod necorespunzător.

Abonații companiei Apaserv Satu Mare S.A. se așteaptă ca astfel de practici să nu se mai repete și că datele lor personale vor fi protejate în conformitate cu legea și scopul pentru care au fost colectate initial.

Publicitate