Într-un oraș, elevii au fost scoși din sălile de clase pentru a pune pavele pe trotuare! – FOTO

Elevii de la Școala Profesională din Bârlad au dat o nouă semnificație orelor de practică, fiind scoși din sălile de clasă și implicați într-o serie de activități edilitare care au transformat aspectul orașului.

Sub coordonarea atentă a șefului de lucrări, tinerii viitori zidari-pietrari-tencuitori au avut ocazia să aplice cunoștințele teoretice în proiecte reale, punând pavele pe trotuarele străzii Republicii, în fața Teatrului, în fața Bibliotecii și chiar în fața Primăriei, informează iasitvlife.ro.

Publicitate

Activitățile, desfășurate în cadrul orelor de practică pentru elevii de la profilul Construcții și lucrări publice, au inclus nu doar munca în aer liber, ci și contribuții la reabilitarea clădirii școlii lor. Aici, elevii s-au antrenat în lucrări de finisaj pentru pereți și podele.

Profesorul coordonator al clasei a X-a C2, Codruț Șușnea, a subliniat importanța practicii în pregătirea elevilor pentru piața forței de muncă. „Oricât le-ai preda în atelier, aplicarea cunoștințelor teoretice se face mult mai bine într-un front de lucru mai mare, exact cum se întâmplă acum, când elevii noștri lucrează sub îndrumarea operatorilor economici la lucrări edilitare în aer liber sau în interior”, a declarat acesta.

Șușnea a adăugat că Școala Profesională primește în mod constant solicitări de școlarizare din partea operatorilor economici, pentru a se asigura că elevii sunt pregătiți în meserii căutate pe piața forței de muncă. Cu toate că orele de practică nu sunt remunerate, iar elevii nu beneficiază de alte facilități în afară de dobândirea experienței, profesorul a subliniat că această etapă a educației este esențială pentru formarea abilităților necesare meseriei.

„Nu știm câți dintre aceștia vor practica meseria după cei trei ani de școală profesională și dobândirea certificatului de calificare, dar cu siguranță că cei care vor alege să facă altceva vor rămâne cu un bagaj de cunoștințe în meseria respectivă, care le va folosi în viață”, a concluzionat profesorul coordonator.

Publicitate