Învăţătoarea care a jucat banii din fondul clasei la păcănele, a fost repusă în funcţie!

O decizie controversată luată de Curtea de Apel Pitești a readus în prim-plan un caz care a șocat comunitatea locală în anul 2021.

Învățătoarea din Râmnicu Vâlcea, acuzată în acel an că a jucat banii fondului clasei și banii împrumutați de la părinți la păcănele, a fost repusă în funcție recent, provocând o serie de reacții vehemente din partea colegilor și a conducerii școlii.

Scandalul a izbucnit în 2021 atunci când părinții au descoperit că învățătoarea a pierdut suma destinată fondului clasei la un cazinou local.

Această situație a ieșit la iveală când părinții au recunoscut-o pe învățătoare în câteva imagini de supraveghere video în timp ce fura dintr-un mall. Femeia, care avea doi copii și se afla în dificultăți financiare, a împrumutat sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinții elevilor sub pretextul unor necesități familiale.

În urma acestui incident, învățătoarea a fost suspendată încă din 2021, iar ulterior a fost confruntată și cu alte probleme de natură disciplinară, fiind filmată în timp ce fura o jucărie dintr-un mall din centrul orașului Râmnicu Vâlcea în ianuarie 2021.

Cu toate acestea, în acest an, învățătoarea a obținut câștig de cauză împotriva unității de învățământ la Curtea de Apel Pitești, care a emis o hotărâre clară în favoarea ei, cerând reîncadrarea sa în funcție. De asemenea, a fost decis ca aceasta să primească salariile retroactiv din perioada în care a fost suspendată.

Directoarea Școlii Gimnaziale numărul 13 din Râmnicu Vâlcea s-a arătat uluită de această decizie și a exprimat îngrijorare cu privire la impactul pe care îl poate avea asupra elevilor săi.

„Noi am pus în aplicare o hotărâre definitivă. Este la clasa pregătitoare, împreună cu o altă colegă. Instanța a dat o hotărâre clară să o repunem în funcție”, a declarat directoarea pentru Antena 3 CNN Vâlcea.

Decizia Curții de Apel Pitești a stârnit un val de indignare în comunitatea locală, iar acest caz continuă să fie subiectul discuțiilor aprinse în Râmnicu Vâlcea, punând sub semnul întrebării normele și standardele etice în educație.