Învăţătoarea care a jucat banii din fondul clasei la păcănele, a fost repusă în funcţie!

O decizie controversată luată de Curtea de Apel Pitești a readus în prim-plan un caz care a șocat comunitatea locală în anul 2021.

Învățătoarea din Râmnicu Vâlcea, acuzată în acel an că a jucat banii fondului clasei și banii împrumutați de la părinți la păcănele, a fost repusă în funcție recent, provocând o serie de reacții vehemente din partea colegilor și a conducerii școlii.

Scandalul a izbucnit în 2021 atunci când părinții au descoperit că învățătoarea a pierdut suma destinată fondului clasei la un cazinou local.

Această situație a ieșit la iveală când părinții au recunoscut-o pe învățătoare în câteva imagini de supraveghere video în timp ce fura dintr-un mall. Femeia, care avea doi copii și se afla în dificultăți financiare, a împrumutat sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinții elevilor sub pretextul unor necesități familiale.

În urma acestui incident, învățătoarea a fost suspendată încă din 2021, iar ulterior a fost confruntată și cu alte probleme de natură disciplinară, fiind filmată în timp ce fura o jucărie dintr-un mall din centrul orașului Râmnicu Vâlcea în ianuarie 2021.

Cu toate acestea, în acest an, învățătoarea a obținut câștig de cauză împotriva unității de învățământ la Curtea de Apel Pitești, care a emis o hotărâre clară în favoarea ei, cerând reîncadrarea sa în funcție. De asemenea, a fost decis ca aceasta să primească salariile retroactiv din perioada în care a fost suspendată.

Directoarea Școlii Gimnaziale numărul 13 din Râmnicu Vâlcea s-a arătat uluită de această decizie și a exprimat îngrijorare cu privire la impactul pe care îl poate avea asupra elevilor săi.

„Noi am pus în aplicare o hotărâre definitivă. Este la clasa pregătitoare, împreună cu o altă colegă. Instanța a dat o hotărâre clară să o repunem în funcție”, a declarat directoarea pentru Antena 3 CNN Vâlcea.

Decizia Curții de Apel Pitești a stârnit un val de indignare în comunitatea locală, iar acest caz continuă să fie subiectul discuțiilor aprinse în Râmnicu Vâlcea, punând sub semnul întrebării normele și standardele etice în educație.

Publicitate