ÎPS Teodosie i-a spus unei femei abuzate de soț că ”trebuie să își ducă crucea” – VIDEO

Într-o emisiune radiofonică recentă, Înalt Preasfinţitul Teodosie a provocat controverse după ce i-a spus unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihologic de soțul ei că „trebuie să își ducă crucea” şi că soluţia nu este să divorţeze.

„După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, l-a întrebat femeia pe ÎPS Teodosie în timpul emisiunii de la radio.

ÎPS Teodosie i-a răspuns femeii, spunând că ea trebuie să își „ducă crucea”, pentru că a primit „taina cununiei”.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a recomandat Teodosie femeii.

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Tomisului face declarații controversate. În 2023, el a transmis un mesaj chiar înainte de Crăciun, în care le-a cerut medicilor și asistenților medicali să nu mai accepte întreruperile de sarcină din partea femeilor. Îndemnul apare chiar în pastorala de Crăciun.

„Tinerii sunt mai întâi rupți de rude, apoi de Biserică, pentru ca să ajungă îndoctrinați în cultul consumului de orice fel și al plăcerilor de moment. Sunt descurajați de a mai continua actul genezic prin Căsătorie, așa cum l-au primit de la strămoși, din cauza mediului nociv în care se zbate societatea fără de Dumnezeu.

Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit și consumat, în văzul și cu complicitatea tuturor, de cei care se consideră „păzitori ai vieții”: medici, tați și mame”, este o parte din mesajul transmis de Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate