ÎPS Teodosie: ”O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a stârnit controverse cu o nouă declarație făcută miercuri la Radio Dobrogea. El a afirmat că o femeie căsătorită „trebuie să poarte ceva pe cap”, sugerând că o eșarfă, o pălărie sau o bască ar fi potrivite.

Declarația a venit ca răspuns la întrebarea unei ascultătoare căsătorite, care dorea să știe cum să procedeze dacă dorește să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, dar familia sa se simte rușinată de această alegere. ÎPS Teodosie a răspuns: „Sigur că trebuie să porți ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit.

Cum să îi fie rușine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiți-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro.

Aceasta nu este prima declarație controversată a Arhiepiscopului. Pe 20 iunie, tot la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț să „își ducă crucea”, deoarece a primit „taina cununiei”. Aceste afirmații au provocat un val de controverse și reacții din partea oficialităților, inclusiv ministrul justiției și ministrul familiei.

În urma acestor declarații, ÎPS Teodosie a fost vizat de o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), depusă de deputata USR Diana Buzoianu.

Publicitate