JALE! Un spital județean nu face față internărilor, un alt oraș se pregătește de carantină

Este alertă în Brăila! Coronavirusul se extinde cu rapiditate. Epidemia de COVID-19 a inchis temporar o fabrică de confecții din Brăila cu 476 de angajați, după ce 42 de persoane au fost testate pozitiv.

Fabrica de piese auto YAZAKI, cu peste 3000 de muncitori, riscă să aibă aceeași soartă. Anunțul vine din partea Instituției Prefectului care declara că YAZAKI, cel mai mare angajator privat din Brăila, a devenit o bombă cu ceas. “Angajați de la Yazaki se tot infectează, dacă nu se izolează toți contacții cazurilor pozitive, închidem fabrica!

Ieri s-a înregistat un record de prezentari la spital, dar și de teste pozitive, mulți infectați provenind din această fabrică, scriu cei de la infobraila.ro.

Ieri am avut un numar extraordinar de mare de prezentari la Spitalul Judetean Braila. Oameni care invocau simptome ale acestei boli care nu ne lasa in pace. Avem un numar de 39 de noi pozitivi.

Incepand de ieri a intrat in vigoare legea ne care permite sa luam din nou masuri de izolare, carantina si internare pentru cei care sunt pozitivi sau doar suspecti, in vederea limitarii raspandirii acestui virus. 

Astazi mai avem in spitalele din Braila: 8 paturi disponibile la Spitalul de Pneumologie, 8 la psihiatrie, 12 paturi la corpul C si un pat in corpul E.”, a declarat prefectul de Brăila.

Un mare oraș din țară ar putea intra în carantină! 

Piteştiul, alături de alte 12 localități, sunt evaluate pentru o eventuală carantină. Decizia urmează să fie luată luni, în funcţie de evoluţia numărului de îmbolnăviri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a decis să ia măsuri de prevenire suplimentare, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Astfel, 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeş face apel la argeşeni să respecte măsurile de prevenire (portul măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanţei fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală, notează mediafax.ro.

Publicitate