Judecătoare austriacă, după ce a condamnat un român: ”De ce nu ai furat acasă, în România?”

Un cetățean român a fost condamnat la o pedeapsă de închisoare în Austria, după ce a recunoscut că a comis nu mai puțin de 26 de furturi, în valoare totală de 12.000 de euro.

Potrivit publicației Kronen Zeitung, infractorul a fost prins în flagrant delict la un magazin de feronerie, unde încerca să sustragă diverse bunuri.

Publicitate

Românul a fost depistat după ce a fost observat trecând de casierie având ascunse sub haine doi clești și o mașină de tăiat șuruburi, utilizate în scopul comiterii furturilor. Acesta a fost arestat și dus în fața instanței, unde și-a recunoscut faptele.

Pedeapsa primită de român a fost una cu suspendare parțială, ceea ce a surprins avocata sa, considerând-o prea indulgentă în raport cu gravitatea faptelor. Cu toate acestea, românul a decis să conteste sentința primită și a făcut apel la decizia instanței.

Românul, care este tată a trei copii, a recunoscut că a comis furturi din parfumerii, magazine alimentare și magazine de bricolaj, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 12.000 de euro.

În fața instanței, infractorul a invocat consumul de droguri ca fiind motivul care l-a determinat să comită aceste furturi. A susținut că, sub influența substanțelor halucinogene, nu a fost responsabil de propriile acțiuni.

Întrebarea judecătoarei în cadrul procesului a fost una de impact: „De ce nu ai furat acasă, în România?”. Românul a explicat că a fost influențat negativ de doi conaționali, care i-au promis un loc de muncă într-un parc de distracții, după ce acesta căutase să se angajeze în Austria, timp de peste jumătate de an.

Situația lui dificilă, lipsa de bani și faptul că soția sa suferea de depresie, au fost menționate de infractor ca motive care l-au determinat să recurgă la furturi.

Cu toate că nu avea antecedente penale, pedeapsa finală primită a fost de 20 de luni de închisoare, dintre care 14 luni vor fi cu suspendare. Cu toate acestea, românul este nemulțumit de decizie și a făcut apel, dorind să revină în țară după doar trei luni, adică jumătate din perioada de închisoare cu executare.

sursa: 3dots.ro

Publicitate