Judecătorii i-au anulat amenda, convinși că alcoolemia era de la șervețelele umede cu care s-a șters la gură

Victimă a unui accident, un şofer a fost amendat şi a rămas şi fără carnet pentru consum de alcool, deşi nu băuse nicio picătură, relatează Ziarul de Iași. Situaţia s-a clarificat după aproape un an, încă nu a fost tranşată definitiv de justiţie.

În dimineaţa zilei de 1 iunie a anului trecut, BMW-ul lui Florin L. a fost izbit din spate de o Skoda şi propulsat în maşina din faţă. Toţi şoferii implicaţi în accident erau în culpă, aflându-se pe linia de tramvai, motiv pentru care şi Florin L. a fost sancţionat cu avertisment şi două puncte de penalizare.

Poliţiştii i-au solicitat şoferului să sufle şi în etilotest, aparatul indicând o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,06‰. Florin R. a protestat, susţinând că nu consumase deloc alcool în ziua respectivă, apreciind că urmele de alcool ar putea proveni de la şerveţelele umede cu care se ştersese de sânge după accident.

I s-au recoltat probe biologice la Spitalul „Sf. Spiridon”, expertiza stabilind dimpotrivă lipsa totală a alcoolului în sânge.

Cu toate acestea, Florin R. a fost sancţionat şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu o amendă de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce timp de 90 de zile. Ca urmare, şoferul s-a adresat instanţei, cerând anularea procesului-verbal de contravenţie.

Judecătorii au decis exonerarea şoferului de amenda de 1.305 lei, ca şi de suspendarea dreptului de a conduce. Avertismentul şi punctele de penalizare pentru oprire neregulamentară au fost menţinute, însă şoferul nu le contestase.

Reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei Judeţene au făcut apel împotriva sentinţei, dosarul intrând pe rolul Tribunalului.