Judecătorii i-au interzis să conducă doi ani unui bărbat prins la volan fără să dețină permis!

Hotărârea unei Instanțe de judecată a născut serioase dezbateri după ce un bărbat care nu posedă permis, prins beat la volan, a primit interdicția de a nu conduce timp de 2 ani.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, bărbatului i-a fost interzis dreptul de a mai conduce pe o perioadă de 2 ani, informează vremeanoua.ro.

Publicitate

“Este posibil și ca judecătorul care a dat sentința să nu fi fost atent la acest detaliu și să fi trecut, ca pedeapsă complementară, toată gama ce se poate da în astfel de cazuri”, spun sursele judiciare.

Mai exact, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani și obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Comicul situației vine de la pedeapsa complementară care spune, printre altele, că i-a fost interzis dreptul de a mai conduce, pe o perioadă de 2 ani.

Până la urmă, să interzici dreptul de a mai conduce a unui individ care nu posedă permis de conducere, poate deveni hilar. Cred că, de fapt, legiuitorul s-a gândit la altceva și anume, în acel interval de timp, condamnatul nu are dreptul să facă școală de șoferi și să obțină permisul de conducere”, spun sursele citate.

Publicitate