KFC trece pe carne artizanală, creată în laborator cu imprimante 3D, din celule de pui și plante

Lanțul global de restaurante fast-food KFC a anunțat că va începe crearea în laborator a unor meniuri produse cu ajutorul imprimantelor 3D.

Producția de aripioare va fi realizată în parteneriat cu o companie specializată din Rusia, și va fi realizată cu ajutorul celulelor de pui și de plante, care vor recrea gustul cunoscut al produselor KFC.

Pe data de 16 iulie 2020, KFC a anunțat că face următorul pas în conceptul său inovator de creare a „restaurantului viitorului”, lansând dezvoltarea tehnologiei inovatoare de bioprinting 3D pentru a crea carne de pui în cooperare cu laboratorul de cercetare 3D Bioprinting Solutions.

Ideea creării „cărnii viitorului” a apărut în rândul partenerilor ca răspuns la popularitatea crescândă a unui stil de viață și a unei nutriții sănătoase, la creșterea anuală a cererii de alternative la carne tradițională și la necesitatea dezvoltării unor metode alimentare mai ecologice.

Proiectul își propune să creeze primele mostre de pui produse din laborator. Acestea vor fi cât mai apropiate atât de gust, cât și de aspectul produsului original KFC, în timp ce vor fi mai ecologice față de carnea obișnuită.

Testarea produsului final este deja planificată pentru toamna anului 2020 la Moscova.

3D Bioprinting Solutions dezvoltă o tehnologie de bioprintare aditivă folosind celule de pui și material vegetal, ceea ce îi permite să reproducă gustul și textura cărnii de pui aproape fără a implica animale în proces.

KFC va oferi partenerului său toate ingredientele necesare, cum ar fi painea și condimentele, pentru a atinge gustul semnăturii KFC. În prezent, nu există alte metode disponibile pe piață care să permită crearea unor astfel de produse complexe din celulele animale.

Metoda de bioprinting are mai multe avantaje. Biomeat are exact aceleași microelemente ca produsul inițial, excluzând de asemenea diferiți aditivi care sunt folosiți în agricultura tradițională și în zootehnie, creând un produs final mai curat.

Alături de asta, KFC rămâne angajat să îmbunătățească continuu bunăstarea animalelor din fermă și prin toate aspectele lanțului nostru de aprovizionare, inclusiv creșterea, manipularea, transportul și prelucrarea.

De asemenea, potrivit unui studiu realizat de American Environmental Science & Technology Journal, tehnologia cultivării cărnii din celule are un impact negativ minim asupra mediului, permițând reducerea consumului de energie cu mai mult de jumătate, emisiile de gaze cu efect de seră reduse de 25 de ori și de 100 de ori mai puțin pământ care trebuie utilizat decât producția tradițională de carne pe bază de fermă.

„La KFC, monitorizăm îndeaproape ultimele tendințe și inovații și facem tot posibilul pentru a ține pasul cu vremurile, introducând tehnologii avansate în rețelele noastre de restaurante.

Produsele din carne artizanală sunt următorul pas în dezvoltarea conceptului nostru de „restaurant al viitorului. Experimentul nostru în testarea tehnologiei de bioprinting 3D pentru a crea produse de pui poate ajuta, de asemenea, la abordarea mai multor probleme globale viitoare.

Ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea acesteia și lucrăm pentru a pune la dispoziția a mii de oameni din Rusia și, dacă este posibil, din întreaga lume”, a spus Raisa Polyakova, directorul general al KFC Russia & CSI.

Tehnologiile de bioprinting 3D, recunoscute inițial pe scară largă în medicină, câștigă astăzi popularitate în producerea de alimente precum carnea.

”În viitor, dezvoltarea rapidă a acestor tehnologii ne va permite să facem produsele din carne tipărită 3D mai accesibile și sperăm ca tehnologia creată ca urmare a cooperării noastre cu KFC va contribui la accelerarea lansării pe piață a produselor din carne pe bază de celule „, a declarat Yusef Khesuani, co-fondator și partener de management al soluțiilor 3D de bioprinting.

Oamenii de știință din întreaga lume lucrează din greu la soluții care ar permite furnizarea de alimente stabile pentru populația globală în creștere, reducând totodată impactul negativ asupra mediului. Utilizarea tehnologiilor bazate pe bioprinting 3D poate deveni un domeniu promițător în acest domeniu, se arată în comunicatul KFC.

Publicitate