Klaus Iohannis a fost dat dispărut la Poliție: ”Nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023”

Deputatul Adrian Axinia, membru al partidului Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), a depus o cerere la Secția 17 Poliție din București pentru a declara dispariția președintelui Klaus Iohannis.

Motivul invocat de Axinia este absența totală a șefului statului din spațiul public începând cu data de 18 decembrie 2023, conform anunțului făcut de parlamentar.

Publicitate

Potrivit declarațiilor deputatului AUR, Klaus Werner Iohannis nu a mai avut nicio apariție publică în ultimele luni, nedeplinindu-și, astfel, atribuțiile legale stabilite conform Constituției României.

Axinia aduce în discuție faptul că, în contextul unor ample proteste de stradă, președintele nu și-a îndeplinit responsabilitățile de mediere între puterile statului și între stat și societate, așa cum prevede articolul 80 alineatul 2 al Constituției.

„Este important să știm ce s-a întâmplat cu cetățeanul Klaus Werner Iohannis, pentru că sunt foarte mulți oameni care îl consideră indispensabil și care așteaptă răspunsuri la întrebări și soluții pentru problemele ridicate”, a declarat Adrian Axinia, subliniind că, în cazul unor probleme de sănătate, acestea ar trebui făcute cunoscute angajatorilor săi – cetățenii României.

„În cazul în care se confruntă cu o situație de suferință, creștinește, am dori să-i fim de sprijin”, a adăugat deputatul AUR, exprimând preocuparea pentru starea de sănătate a președintelui.

Publicitate