La Iași, primarul Mihai Chirica întoarce orașul la regulile din starea de urgență

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi a impus, în urmă cu câteva zile, revenirea la regulile din timpul stării de urgenţă.

Astfel, purtarea măştii în locurile aglomerate din aer liber devine obligatorie. De asemenea, locuitorii din Iași au voie să intre într-un număr redus în piețe și în mijloacele de transport în comun.

Se va lua din nou temperatura oamenilor la intrarea în piață și, de asemenea, este limitat şi numărul de persoane care au voie simultan în piaţă la 100.

Mihai Chirica, primarul Iașului, a precizat că singura diferență față de starea de urgență este că ”oamenii pot ieși din case fără declarație pe propria răspundere”, dar și că cei care nu respectă noile reguli riscă să fie amendați de Poliția Locală.

În plus, acesta consideră că orașul se află acum ”într-o situație mai grea decât în starea de urgență”. ”Vrem să fim cât se poate de preventivi, poate reuşim să începem şcoala în septembrie şi în octombrie anul universitar.

Nu încercăm să stricăm viața nimănui. Nu vreau să ajungem la carantinare, pentru că o carantinare a municipiului Iaşi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificilă pentru toată regiunea”, a mai spus primarul Chirica, citat de libertatea.ro.

Citește și: Nu mai pot ieșenii de regulile lui Chirica! Autobuzele circulă la fel de pline ca și până acum

Publicitate