La Neamț, liberalii fac tot posibilul ca baronul PSD Ionel Arsene să câștige alegerile locale

Este de noaptea minții ce se întâmplă acum în filiala PNL din județul Neamț, organizație condusă de Mugurel Corneliu Cozmanciuc.

În timp ce restul partidelor au început deja să-și tureze motoarele în vederea câștigării alegerilor locale, liberalii nu știu cum să-și mai înfigă cuțite în spate. Iar ”creierul” acestor operațiuni nu este altcineva decât șeful liberalilor nemțeni, Mugurel Cozmanciuc.

Organizația PNL Neamț avea până mai ieri doi primari de municipii, la Roman și Piatra-Neamț, cu care putea defila în campanie și l-ar fi putut trimite acasă pe baronul PSD Ionel Arsene, actualul președinte al CJ Neamț.

Astăzi, primarul municipiului Piatra-Neamț este tras pe linie dreaptă, iar cel al municipiului Roman, destituit din funcție tocmai de prefectul…PNL, George Lazăr.

La Piatra-Neamț, Mugurel Cozmanciuc nu a dorit să-l susțină pe actualul primar Dragoș Chitic, pe motiv că are un proces penal la ICCJ (deși nu e singurul ales cu proces pe rol) și a preferat să arunce în luptă un ”no name”, Andrei Carabelea, necunoscut nici măcar de proprii membri de partid.

Acesta s-a remarcat prin faptul că aduna gunoaie de pe albiile râurilor prin acțiuni de ecologizare și participa la mitinguri de protest. Are zero experiență în administrație, iar în trecut a fost unul din tinerii care lipeau afișe cu Gheorghe Ștefan ”Pinalty”.

Doar că, loialitatea față de Mugurel Cozmanciuc, l-a făcut drept candidat PNL la primăria Piatra-Neamț. Primarul Chitic s-a declarat deranjat de anumite ”atitudini” din interiorul PNL Neamț, care l-au cooptat în echipă și pe fostul prefect PSD Vasile Panaite și a preferat să stea deocamdată deoparte, neparticipând în niciun fel la susținerea lui Carabelea.

Sursele noastre spun că în scurt timp Dragoș Chitic ar putea candida independent sau din partea altui partid la alegerile locale din septembrie.

La municipiul Roman a fost o adevărată telenovelă. Mai întâi, prefectul George Lazăr, apropiat al lui Cozmanciuc, l-a demis pe nepusă masă pe primarul PNL Lucian Micu, în paralel, prefectul pregătindu-și o eventuală candidatură la primăria Roman.

Deputatul Leoreanu, surprins neplăcut de aceste ”manevre” făcute tocmai în fieful lui, a reacționat, moment în care Cozmanciuc a dat un pas în spate și pentru a închide orice neînțelegere la Roman, l-a propus pe deputatul Leoreanu să canideze la primărie pentru a liniști toate taberele.

Acesta nu a confirmat, nici nu a infirmat, însă Cozmanciuc a ieșit deja în mediul online cu bannere în care apărea Leoreanu candidat la primărie, iar prin intermediul unei emisiuni TV, chiar a confirmat că Leoreanu va fi candidatul PNL.

Leoreanu a simțit că i s-a forțat mâna și a declarat că nu va candida.

Jocurile pe la spate a le lui Cozmanciuc, au aruncat în aer scena politică. Primarul PNL al Romanului, Lucian Micu, a demisionat, astăzi, 11 august din PNL și a ales să candideze din partea alianței PSD-PPU la Roman.

Mai urmează și o posibilă candidatură a primarului Dragoș Chitic din partea altui partid și meciul este încheiat la Neamț. PSD și Arsene sunt deja câștigători pe fondul degringoladei pe care Mugurel Cozmanciuc o întreține de mult timp în PNL Neamț. În fapt, de la venirea acestuia de la Iași, filiala Neamț a stat într-un veșnic război intern, din dorința lui Cozmanciuc de a controla totul și pe fiecare în parte.

 

Publicitate