La Neamț, PNL trimite USR la plimbare. Cresc șansele pentru baronul PSD Ionel Arsene

Dacă la nivel național liberalii și USR-PLUS au început să facă alianțe sau înțelegeri preelectorale pentru a zdrobi PSD, la Neamț lucrurile au eșuat.

Șeful liberalilor nemțeni, ieșeanul Mugurel Cozmanciuc, nu a acceptat condițiile celor de la USR-PLUS, iar presupusa alianță împotriva lui Ionel Arsene a picat.

Publicitate

Pe surse, USR-PLUS ar fi solicitat, în schimbul ausținerii lui Mugurel Cozmanciuc la șefia CJ, postul de primar la Piatra-Neamț, acolo unde actualul primar PNL a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupție.

Mugurel Cozmanciuc nu ar fi fost de acord cu această solicitare a USR-PLUS, având în vedere că primăria Piatra-Neamț urmează să semneze câeva contracte foarte bănoase, de câteva zeci de milioane de Euro, pe fonduri europene. Și după cum știm, primarul este omul cheie în această privință.

Pe de altă parte, Mugurel Cozmanciuc are discuții cu o serie de primari PSD pe care să-i aducă în echipa liberală și astfel, luându-i lui Ionel Arsene proprii edili, să-i crească șansele ieșeanului Cozmanciuc în a ajunge șeful CJ Neamț.

Doar că, un proverb spune că „socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg„. Până atunci, cresc șansele lui Ionel Arsene să câștige un nou mandat în fruntea CJ Neamț, pe fondul ruperii înțelegerii dintre partidele de dreapta din Neamț.

Alianța USR PLUS Neamț a făcut apel la unitate împotriva PSD și a baronului Arsene. Apelul nostru a fost refuzat de către PNL. Respectăm această decizie.

Pericolul de a lăsa județul pe mâna PSD este în continuare foarte mare. Privim cu atenție și îngrijorare această evoluție. Dacă Arsene va ajunge din nou președinte de Consiliu Județean va trebui să le mulțumească direct celor din PNL și personal premierului Orban.

La Neamț, participăm la aceste alegeri cu demnitate și conștiința împăcată că am oferit soluția căștigătoare, fără urmă de îndoială.

La aceste alegeri vom prezenta oameni curați și competenți, iar propunerile noastre politice vor fi îndreptate spre bunăstarea tuturor oamenilor.

Urăm mult succes tuturor competitorilor politici!”, se arată în postarea lui Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Publicitate