La un concert după Balul Bobocilor, elevii au cântat melodii care îndeamnă la violenţă împotriva profesorilor

O petrecere organizată în urma Balului Bobocilor la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu a fost umbrită de scene șocante, în care sute de elevi, mulți cu vârsta sub 14 ani, au cântat alături de mai mulți trapperi, îndemnând la violență împotriva profesorilor, agresiune se.xuală și consum de droguri.

Conform relatărilor, petrecerea a avut loc într-un local din centrul orașului Giurgiu, iar pentru a participa, elevii au avut nevoie de acordul scris al părinților. Cu toate acestea, mulți dintre părinți susțin că nu au primit detalii explicite despre eveniment și că nu au știut că există două petreceri diferite, respectiv cea oficială la Ateneul din Giurgiu și after party-ul la un restaurant din oraș.

Publicitate

Pe scenă au urcat traperi cunoscuți precum Albert NBN, Yanni și Umberto, cu versuri vulgare și explicit violente. Unul dintre aceștia, cu peste jumătate de milion de urmăritori, a îndemnat chiar la lovirea și chiar uciderea profesorilor. Conducerea liceului a negat orice implicare și a declarat că nu a avut cunoștință despre organizarea petrecerii.

Directoarea Colegiului Național „Ion Maiorescu”, Lucica Ababei, a declarat: „Noi nu avem niciun fel de legătură și nu participăm, însemnând cadrele didactice. Am văzut și eu invitațiile, am rămas și eu siderată. Mi s-a spus că au făcut un sondaj de opinie în rândul bobocilor și a fost alegerea lor. Efectuăm o anchetă.”

Până în prezent, artiștii care au ținut concertul nu au putut fi contactați pentru a oferi explicații. În contextul creșterii popularității genului trap printre adolescenți, subgen al hip-hop-ului cu versuri vulgare și explicite, autoritățile locale sunt acum pe cale de a lua măsuri pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

Publicitate