La un spital din țară, bebelușii de la maternitate sunt spălați cu apă încălzită la reșou!

Operatorul de termoficare a sistat, începând de luni, 1 august, furnizarea apei calde în Ploiești. Pe lângă cei 130.000 de locuitori ai apartamentelor racordate la sistemul centralizat de termoficare, care au rămas fără apă caldă până la 1 septembrie, există și ”victime colaterale”: pacienții spitalelor din oraș.

Odată cu sistarea furnizării apei calde în Ploiești au rămas fără această utilitate și majoritatea spitalelor din oraș, care sunt racordate la rețeaua de termoficare. Este vorba de spitalul județean de Urgență, maternitatea, spitalul de pediatrie și spitalul municipal, noteazp observatorulph.ro.

Într-o situație critică se află maternitatea din Ploiești, unde gravidele, mămicile dar mai ales bebelușii au nevoie în permanență de apă caldă.

”Trebuie să ne descurcăm așa cum putem. De exemplu, bebelușii sunt spălați cu apă încălzită la reșou. Pe noi operatorul ne-a anunțat că rămânem fără apă caldă printr-o adresă trimisă vineri și care a ajuns la noi astăzi” ne-au transmis reprezentanții spitalului județean, care administrează și maternitatea.