La un Spital Județean pacienții sunt sfătuiți să își aducă mâncare de acasă!

Pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad sunt sfătuiți să își ia cu ei un pachet cu mâncare.

Recomandarea vine chiar din partea conducerii spitalului, după ce numărul celor merg la Urgențe, inclusiv din cauza infecției cu SARS-CoV-2, este tot mai mare, iar timpul de așteptare poate să ajungă la câteva ore, informează radiotimisoara.ro.

Publicitate

“Peste 170 de pacienți se prezintă zilnic în Unitatea Primire Urgențe. Medicii fac tot posibilul să efectueze investigațiile medicale în cel mai scurt timp însă, există timpi de așteptare de câteva ore deoarece pacienților care vin pentru evaluările medicale pentru infecția cu SARS CoV-2  li se efectuează atât analize medicale, consulturi de specialitate cât și radiografii sau tomografii computerizate.

De asemenea, există cazuri în care, în urma evaluării medicale, pacienții necesită internare, fapt care duce la creșterea timpilor de așteptare până la transferul pe o secție COVID-19.

Îi sfătuim pe acești pacienți să își pregătească un pachețel cu mâncare pentru cazul în care vor avea nevoie, deoarece spitalul nu poate asigura hrana pacienților care se prezintă în UPU ci doar pe a celor care sunt internați.

De obicei, firma care asigură hrana în spital donează câteva porții și pentru pacienții din UPU, însă uneori acestea nu sunt suficiente”, spune directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu.

Publicitate