Lidia Buble, trimisă în judecată pentru că a dat mită unor poliţişti ca să nu sufle în etilotest

Procurorii DIICOT au anunțat luni, 22 noiembrie, că au decis s-o trimită în judecată pe Lidia Buble, sub acuzaţia de dare de mită. Cunoscuta cântăreață este acuzată că a dat în februarie 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest şi pentru a nu fi amendată pentru că nu avea declaraţie pe proprie răspundere pentru a ieși din casă pe timpul nopţii, potrivit Libertatea.ro.

Potrivit portalului instanțelor, dosarul a fost înregistrat la tribunalul București pe 19 noiembrie. Alături de artistă, au mai fost trimise în judecată patru persoane, între care și cei doi agenți ai Brigăzii Rutiere a Capitalei care ar fi luat mita.

„Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, a transmis, luni, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Reamintim că Lidia Buble a fost oprită în trafic pentru un control de rutină, în timp ce se îndrepta spre locuința sa din București. Cei doi agenți de poliție care au oprit-o ar fi pus-o pe artistă să sufle în etilotest, însă acesta nu s-a grăbit să facă acest lucru.

În schimb, a sunat un prieten pe care l-ar fi întrebat ce să facă, în condițiile în care, înainte să se urce la volan, consumase alcool. Prietenul cântăreței ar fi sfătuit-o însă să nu sufle, ci să încerce să le ofere celor doi o ”mică atenție”, informează Antena3.

Potrivit Gândul.ro, artista a reușit să îi convingă pe agenți să accepte o sumă de bani și să o lase să plece. Mai mult decât atât, aceștia ar fi însoțit-o până acasă, în condițiile în care nu avea bani cash la ea.

Ajunsă acasă, vedeta a constatat că nu are bani cash nici acolo, astfel încât a luat cardul și s-a deplasat către un bancomat unde a scos suma asupra căreia se învoise cu cei doi polițiști.

După ce i-ar fi mituit pe polițiști, artista l-a sunat din nou pe bărbatul cu care se sfătuise la început, căruia i-a povestit cu lux de amănunte cum și cât a plătit ca să își păstreze permisul.

Lidia Buble nu a știut însă că telefonul bărbatului respectiv era monitorizat la solicitarea DIICOT, în contextul unei anchete care privea presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.

Astfel încât procurorii DIICOT au deschis un nou dosar de corupție în care sunt vizate fapte de instigare, dar și luare de mită.

Procurorii au descins, săptămâna trecută, și la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră de unde au plecat însoțiți de cei doi agenți.

În același timp, ar fi fost chemată la audieri și Lidia Buble, care ar fi scăpat de acuzații după ce ar fi dat declarații complete, cu toate că, în cazul dării de mită, legea spune că, pentru a fi exonerată de vină, persoana care a oferit mita trebuie să facă denunțul înainte ca autoritățile să se sesizeze cu privire la infracțiune, mai precizează Gîndul.